Magyar

From Planipedia
Revision as of 11:54, 21 February 2013 by Leslie (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Overview · Editing · Help

Categories · A-Z Index

Bronze Award.jpgA Planipedia cikkek és hivatkozott információk átfogó gyűjteménye a pénzügyi tervezésről. Új közösségi portál, amely a Wikipediához hasonlóan működik. A pénzügyi tervezők világszerte kutathatják anyagait, és maguk is bővíthetik vagy szerkeszthetik szócikkeit. A tartalom így többszörösen ellenőrzött és megbízható, a közösségi tudásnak ez az új formája pedig magasabb szakmai mércét jelent az egész pénzügyi tervezésben. A Planipedia küldetéséről bővebben itt olvashat.

Legjobb megoldások
Kutatás

Világszerte egyre fontosabb a "Legjobb megoldások" elve, ami az ügyfelek folyamatos, magas színvonalú és hatékony kiszolgálását jelenti. A Planipedián erről is sok tudnivalót talál, a témába vágó cikkeket a Legjobb megoldások címszó alatt gyűjtöttük össze.

A Planipedia tárgymutatójában több mint 2000, szakmailag lektorált cikk található a pénzügyi tervezésről. Ezeket az anyagokat több mint 350 szaklapból válogattuk. Ahol elérhető, összegzéseket és a forrást is megadjuk, így kutatásaihoz megtalálhatja az eredetit.

Szponzorok és támogatók
Hogyan kezdje?
SupporterLogoHungary.jpg

A Planipedia szívesen látja szponzorok vagy támogatók jelentkezését cégek vagy csoportok részéről, ha készek segítséget nyújtani a szakmai színvonal fenntartásában, tartalomszolgáltatásban, vagy vállalják az oldal promócióját tervezők vagy tagjaik közt, és elhelyezik a szponzorlogót és a Planipedia linkjét honlapjuk egy feltűnő helyén.

Támogatóink közt jelenleg megtalálhatók a pénzügyi tervezés szakmai szervezetei, szakírók, oktatók, technikai hátteret biztosító szakemberek, profi tervezők, trénerek és mások. További részleteket és a belépés feltételeit itt találja.

Új a Planipedián és nem tudja, honnan induljon? Kezdetnek tekintse át a kínálatot:
Gettingstartedpic.jpg
  • Keressen kulcsszavakra
  • Olvassa el a Kiemelt cikket rögtön erről az oldalról!
  • A böngészéshez használja a Véletlen oldal vagy az Összes oldal linkeket
  • Tudjon meg többet a pénzügyi tervezés szakmai szervezeteiről
  • A "Training" könyvtárban a Planitre vagy a Web-tanácsadóra vonatkozó összes tréninganyagot megtalálja

Ha már kiismeri magát, látni fogja, mennyi minden vár még kidolgozásra az oldalon. Segítse Ön is tudásával és szakértelmével a Planipediát!

A Planipedia közössége
Hogyan segíthet?
A Planipedia közösségi oldal, célja, hogy az Önhöz hasonló felhasználók közreműködésével megbízható, értékes információkat biztosítson a pénzügyi tervezéshez világszerte. Ha segíti a Planipedia munkáját, hozzájárul e cél megvalósulásához, egyben szabadon hozzáférhető oktatási anyagokat és segédeszközöket is nyújt a pénzügyi tervezők világméretű közösségének.
Community.jpg

A Közösségi portálon találja az éppen bejelentkezett felhasználók listáját, a pénzügyi tervezés szakcikkeinek és dokumentumainak egész tárházát, újdonságokat a Projektekről, további tréninganyagokat, a Hónap Felhasználóját, a hibajelentés módjait és még sok mást. A Közösségi portálon kerülhet be a Planipedia felhasználóinak körébe, és vállalkozásunk fontos, jól értesült tagjává válhat.

Segítse Ön is tudásával és szakértelmével a Planipediát! Sokféle módon járulhat hozzá az oldal bővítéséhez, és a legtöbb nem kerül sok időbe vagy fáradságba.

Íme néhány ötlet arról, hogyan adhat további tartalmat a Planipediához. A linkeken rövid oktatóanyagot is talál az egyes témákról.

Jó, ha megismeri a Planipedia szabályzatát, így biztos lehet benne, hogy közreműködése hasznos, és nem okoz problémát. Az oldal bővítéséhez itt sorolunk fel néhány javaslatot.

A Hónap Felhasználója májusban Shawn Brayman Tiszteletbeli cím illeti Lori Magee-t.

Kiemelt cikk
Pénzügyi tervezés világszerte

Ausztrália 2012 júliusától eltörölheti a jutalékrendszert

A pénzügyi szolgáltatásokért, nyugdíjügyekért és cégek jogi szabályozásáért felelős miniszter, Chris Bowen a pénzügyi tanácsadás jövőjét érintő reformcsomagot nyújtott be 2010 áprilisában, a Ripoll-jelentés nyomán. A miniszter többek között a járulékrendszer és a volumenalapú fizetések tiltását indítványozta. Az intézkedés 2012 július elsejétől lépne életbe az olyan befektetési termékek piacán, mint a menedzselt befektetések, nyugdíjak és margin loans. A biztosítási termékek nem tartoznak ide.

A teljes cikk itt olvasható.

Ha saját anyagát szeretné kiemelt cikként látni, lépjen kapcsolatba az adminisztrátorral.


Oktatóknak
Education1.jpg

Ha Ön egyetemi oktató, esetleg olyan szakmai szervezet képviseletében jár itt, amely pénzügyi tervezői vagy hasonló képzést nyújt, hasznosnak találhatja a PlanPlus diákoknak szánt oktatóverzióját. Ugyanitt munkafüzeteket, segédanyagokat és oktatási ajánlatokat is elérhet.

Kezdje például cikkünkkel a Befektetési Politikáról!

World map.gif
A pénzügyi tervezői szakma ma már az egész világon megtalálható, sok nyelven nyújt tanácsot vagy mintadokumentumokat, ajánl ügyfelei figyelmébe globális eszközosztályokat, vagy éppen a helyi kulturális jegyeket igazítja a tervezés sajátosságaihoz. Bár a szakma világszerte egyre egységesebb, mégis mindenhol az adott ország jogrendszerének és gyakorlatának megfelelően kell működnie.

A Planipedia célja többek között, hogy kellően általános és mindenhol egyaránt használható szakismereteket adjon, ugyanakkor ezek tükrözzék az egyes országok különbségeit is a pénzügyi tervezésben. Lépjen az Országok oldalra, válassza ki a hazáját, és láthatja a Planipedia összes oldalát, ami országa pénzügyi tervezői gyakorlatát érinti.

PlanPlus Planit
A PlanPlus Planit szoftver számos országban lokalizált, INGYENES pénzügyi tervezőeszköz. A világszínvonalú szoftver kínálatában az egyszerű kalkulátoroktól a befektetések fejlett, stratégiai szintű tervezését támogató dokumentumokig minden megtalálható.
UserGuide.gif
  • A Felhasználói Kézikönyv tartalomjegyzékét lásd itt.
  • Munkafüzetek gyakorlatokkal és kidolgozott példákkal itt találhatók.
  • A PlanPlus Planit támogatott országai
  • Ha Ön már PlanPlus Planit-felhasználó, lépjen a www.planplus.com oldalra, és jelentkezzen be. Ha kívánja, itt regisztrálhat is a szoftver ingyenes verziójáért.