Nederlandse Homepage

From Planipedia
Revision as of 12:27, 16 December 2011 by ElaineHartjes (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
There are security restrictions on this page
Overzicht · Aanpassingen · Hulp

Categorie · A-Z Index

Translation Key.jpg Dit artikel is of niet vertaald of geweest vertaald gebruikend een softwarepakket. Gelieve te helpen bij juiste vertalingen..
Bronze Award.jpg
Planipedia is een online encyclopedie over financiële planning die net zo werkt als Wikipedia. Op Planipedia worden artikelen en documenten over het vakgebied gepubliceerd en hyperlinks geplaatst naar andere websites met relevante informatie. Omdat Planipedia een community wiki is, worden financiële planners van over de gehele wereld uitgenodigd om zelf artikelen toe te voegen, geplaatste artikelen aan te vullen en vertalingen van artikelen te verzorgen.


Met deze visie op het delen van kennis en broninformatie wil Planipedia de kwaliteit en het professionalisme van financiële planning wereldwijd verhogen. Meer informatie hierover op Planipedia’s visie (Engelstalig).


Beste praktijken
Onderzoek

Wereldwijd de kwestie van " Beste praktijken " waar de cliënten constant en effectief is van groot belang worden gediend. Planipedia houdt een wezenlijke hoeveelheid informatie over Beste praktijken en verzekert verbindingen met specifieke artikelen.

Planipedia is gastheer aan een enorme verwijzing of een index van meer dan 2000 peer-herzien Financiële Planning de Artikelen van het Onderzoek van rond de bol. Deze documenten zijn van meer dan 350 academische dagboeken. De samenvattingen worden verstrekt waar beschikbaar en informatie zo u bron het originele onderzoek kunt.

Sponsors/Supporters
Beginnen met Planipedia
wrap
Planipedia moedigt bedrijven en (kennis)groepen aan om kwaliteitsinformatie en content beschikbaar te stellen voor Planipedia en/of om gebruik van onze website te promoten. Dat laatste kan bijvoorbeeld door ons sponsorship-logo op een prominente plaats op uw eigen website te plaatsen en deze naar Planipedia door te linken.

Onze supporters zijn onder meer verenigingen van professionele planners, auteurs van vakliteratuur, vakdocenten, leveranciers van technologie, trainers en andere professionals. Om meer te weten te komen over onze supporters of te ontdekken hoe u zelf supporter kunt worden, bezoekt u onze pagina over Planipedia Supporters (Engelstalig).

Gettingstartedpic.jpg

Bent u voor het eerst op de website van Planipedia en weet u niet precies hoe of waar te beginnen? Kies er dan voor om eerst eens de reeds bestaande content te bekijken. De meeste artikelen zijn nu nog in het Engels, maar een "wiki" moet ergens beginnen!

Als u een account aanmaakt, kunt u er voor kiezen om Nederlands als voorkeurstaal in te stellen. Uiteraard zullen de artikelen die u wilt lezen nog steeds verschijnen in de taal waarin zij zijn geschreven, maar de navigatie wordt in het Nederlands weergegeven. De nu reeds beschikbare content kunt u op verschillende manieren bereiken:

  • door middel van zoekwoorden
  • door naar onze speciale rubriek Best Practices te surfen via de link op deze pagina
  • door gebruik te maken van één van de categorieën in de navigatie linksboven op deze pagina

Als u klaar bent met rondkijken, zult u zich realiseren dat er nog zeer veel valt toe te voegen aan Planipedia en dat veel interessante artikelen nog in het Nederlands moeten worden vertaald. Daarbij kunt u helpen! Voeg ook uw kennis toe en gebruik uw vaardigheden om Planipedia te laten groeien.

De Planipedia-gemeenschap
Hoe u kunt bijdragen!
Planipedia is een community-based website en bestaat bij de gratie van de gebruikers, die zelf bijdragen toevoegen, aanvullen en vertalen. Alleen zo komt er steeds meer waardevolle informatie over financiële planning beschikbaar voor de bezoekers. Door deel te nemen aan Planipedia helpt u om gratis onderwijs en hulpmiddelen te bieden voor een wereldwijd publiek dat geïnteresseerd is in financiële planning.
Community.jpg

In het Gebruikersportaal heeft u onder andere toegang tot een lijst met de andere gebruikers die online zijn op Planipedia, een marktplaats van gedeelde documenten en dossiers met betrekking tot financiële planning, nieuws over projecten, aanvullende trainingen, de Gebruiker van de Maand, de mogelijkheid om bugs te melden of verbeteringen voor te stellen en nog veel meer. Het Gebruikersportaal is uw toegangspoort tot de gemeenschap, waarmee ook u integraal onderdeel van Planipedia kunt worden.

Voeg uw kennis toe en gebruik uw vaardigheden om Planipedia te laten groeien! Er zijn vele manieren waarop u kunt bijdragen en de meesten daarvan kosten maar weinig tijd. Hieronder doe wij enkele suggesties (Engelstalig):

Neem eerst goed kennis van de regels van Planipedia, zodat uw bijdragen voldoen aan de randvoorwaarden en iedereen tot voordeel zijn. Kijk hier hoe u kunt bijdragen met meer ideeën.

De wereld van financiële planning
PlanPlus Planit
World map.gif
Financiële planning is een internationaal vakgebied, waarbij professionals uit verschillende landen steeds meer met elkaar delen. Of het nu gaat om het gebruik van specifieke documenten, het aanbevelen van internationale beleggingscategorieën of het definiëren van culturele doelstellingen. Maar ondanks die internationalisering vormen nationale wetten, regels en gebruiken nog altijd de randvoorwaarden voor financiële planning in een specifiek land.

Het doel van Planipedia is om zowel een bron te zijn voor algemene informatie over financiële planning als voor informatie over de belangrijkste verschillen per land. Ga naar de Categorie:Landen-pagina, kies het land waarover u informatie zoekt en u krijgt een overzicht van alle specifieke Planipedia-pagina’s.

PlanPlus Planit software is een GRATIS tool voor financiële planning die in tientallen landen kan worden gebruikt. Met PlanPlus Planit voert u niet alleen eenvoudige basiscalculaties uit, maar kunt u bijvoorbeeld ook een complexe investeringsstrategie realiseren en managen. PlanPlus Planit is met recht een wereldtool!
UserGuide.gif